Bezoek ons ook op facebook CURSUS KENNISMAKING MET PHOTOSHOP

Elke digitale fotograaf zal de behoefte hebben om de foto’s digitaal te bewerken.  

Hoe goed je camera ook is, soms vallen de resultaten iets tegen. Te licht, te donker,

de kleur is niet helemaal goed, of er staat net een verkeersbord midden in het mooie landschap enz. enz. vult u zelf maar in. Gelukkig zijn er een aantal programma’s waarmee je deze fouten kan corrigeren.


Een van de belangrijkste programma’s is en blijft Photoshop. Niet voor niets wordt dit door bijna alle professionele fotografen gebruikt. Buiten de standaard correcties, verbeteringen, kan je hier mee ook al je creatieve ideeën uitvoeren. Net als fotografie een echt vak is, zo is goed ”photoshoppen” ook een vak.


Je zal menig uur moeten doorbrengen met dit programma om goede resultaten te krijgen.

Goed “photoshoppen” doe je dus niet zomaar.

In deze kennismaking cursus laten we u alle beginselen zien waarmee u straks verder kunt.


Te vaak starten mensen met Photoshop zonder eerst de basisvaardigheden te doorlopen, en lopen daarom later op de materie vast.


Aan de hand van cases, en duidelijke voorbeelden laten wij je in 3 bijeenkomsten zien wat de mogelijkheden zijn van photoshop, en ben je in staat om de basiscorrecties uit te voeren. Uiteraard kunnen wij in deze cursus je niet alle kneepjes van het vak leren, maar je kunt wel inschatten of je hiermee verder wilt of niet. In de vervolg cursus” photoshop voor beginners” zullen we dan dieper op  de verschillende basisvaardigheden ingaan.


De cursus ”kennismaking met Photoshop” neemt 3 avonden of 3 ochtenden in beslag.

Uiteraard zal je op deze bijeenkomsten alles uitvoeren op je laptop waarop Photoshop staat geïnstalleerd . Heb je geen laptop dan kunt u gebruik maken van een van onze computers.

We werken in principe met de versie photoshop cs 6. Maar alle basisvaardigheden kunnen ook worden uitgevoerd op alle oudere versies van photoshop.  

Van elke bijeenkomst ontvang je ook een verslag met de behandelde materie.


Ook krijgt u “huiswerk” mee. Deze opdrachten kunt u dan via de mail opsturen en zullen de eerst volgende les worden besproken.Data en programma van deze cursus Inschrijfformulier: Cursus Kennismaking met Photoshop Voorbeelden Cursus Kennismaking met Photoshop